Behandlingerne

Osteopati


Find it

Fix it

Leave it

Hvad er osteopati?


Osteopati kaldes også for manuel medicin, da behandleren udelukkende bruger hænderne til at behandle med. Tankegangen bag teknikkerne og behandlingen bunder i en detaljeret viden om anatomi, fysiologi, embryologi, neurologi, biomekanik, patologi samt organlære.

 

De anvendte teknikker består typisk af en blanding af manipulation, mobilisering, MET (muscle-energy-techniques), bløddelsbehandling, kraniosakral-terapi samt fascieteknikker. Desuden vejledes i kost og livsstil der kan understøtte den manuelle behandling.

 

Osteopatien bunder i 3 grundprincipper, som behandlingsformens tankegang er udformet ud fra:

 

1. Kroppen er en helhed og skal betragtes som dette.

2. Kroppen kan under de optimale forhold hele sig selv.

3. Funktion og struktur påvirker hinanden. Det betyder, at hvis kroppen og dennes struktur skal fungere optimalt, er funktionen og dermed mobiliteten essentiel. Ligeledes vil en nedsat funktion og mobilitet over tid medføre en ændret struktur.

 

Osteopatens job er at forsøge at skabe balance i kroppens systemer, så kroppen har de bedste muligheder for at hele sig selv. Dermed genoprettes kroppens naturlige funktion.

 

Osteopati er den behandlingsform, der fokuserer på at finde årsagen bag symptomerne. Det er ikke kun symptombehandling. Man vil derfor kunne komme ud for hos en osteopat, at området med symptomer ikke nødvendigvis er området, der har brug for en behandling.

 

Typisk vil antallet af behandlingsgange hos en osteopat være færre end hos de fleste andre behandlings typer, efter 3 behandlinger bør en synlig forbedring være til stede.


Historie

Osteopatien blev grundlagt i 1872 af den amerikanske læge, Andrew Taylor Still. Den første skole i USA åbnede i 1892 og den første skole i Europa i 1917. Siden da har osteopatien bredt sig og bliver i dag praktiseret i mere end 20 lande verden over.

Osteopati er statsautoriseret i lande som USA, England, Australien, New Zealand, Finland, Belgien med flere.

I USA er osteopati en gren indenfor medicinstudiet, mens der i Europa studeres på individuelle skoler. Her er forløbet typisk en 5-årig uddannelse

 

Hvem kan have glæde af osteopati?

En osteopat kan behandle alle muskuloskeletale lidelser. Dette kan være:

Rygsmerter

Nakkesmerter

Bækkenproblemer

Ischiassmerter

Hovedpine og migræne

Piskesmæld syndrom

Musearm

Ledsmerter-/problemer

Sportsskader

Løber-/springerknæ

Følger efter ankelforstuvning

Halebensproblemer​

Hælspore


Derudover kan osteopaten afhjælpe andre funktionelle og systemiske lidelser som for eksempel:

Inkontinens

Mave-/tarmproblemer

Reflux

Bihulebetændelse

Svimmelhed

Stressrelaterede symptomer

silent reflux


Hvis du er i tvivl om Osteopati kan hjælpe er du velkommen til at kontakte mig på telefonen eller pr mail så vil jeg hjertens gerne forsøge at hjælpe :-)Hvad er Kranio-sacral behandling? 
Kranio-Sakral Terapi er en meget blid men dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse. Terapeuten diagnostiserer klientens underliggende problematikker og arbejder med dette som fokus. Kranio-sakral terapi er især velegnet til problemstillinger som hovedpine, stress, piskesmæld og lignende


Kranio-Sakral Terapi udspringer fra den osteopatiske (manuel-medicinske) behandlingsmetode og blev først beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920. Det var W. Sutherland, der fik dokumenteret, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne også hos voksne. Op igennem det 20. århundrede arbejdede først Sutherland og siden hans elever videre med disse opdagelser og skabte teknikker, der blev en del af den osteopatiske behandlingsform.


I 1970-erne forskede den amerikanske osteopat og læge John Upledger videre på disse optegnelser og udviklede Kranio-Sakral Terapien som selvstændig behandlingsform. Den danner grundlaget for terapiformen, som vi kender den i dag.Kranio-Sakral Terapi udøves i dag blandt andet af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale i USA, Europa, Australien og New Zealand og kom til Danmark midt i 80-erne.
Hvad er bodyflow massage?
Bodyflow er en dydegående massageform der primært stiler mod at give optimalt blood-flow i kroppen. Ved en serie af behandlings greb arbejdes kroppen igennem fra fødder til kranie, med specielt fokus på de områder hvor blodkarene hyppigt kan blive afklemt.Først løsnes evt blokkeringer i rygsøjlen, så afspændes mellemgulvet, og derefter mobiliseres led samt afspændes muskler i hele kroppen. tilsidst afsluttes med kraniosakrale teknikker for at afrunde oplevelsen. Flow-behandlingen er en yderst behagelig, men ganske håndfast behandling der vil afspænde de hårde knuder samt give kroppen en ny følelse af energi. En glimrende gave til en du holder af, eller hvis du selv føler din krop har fortjent lidt forkælelse.